Leállás volt a Fiat kragujevaci gyárában – a gyár ellátási-lánc problémákkal szembesült

2021.11.25
Mint ismert, az előző napokban a gyártás ebben az üzemben alkatrészhiány miatt leállt, azonban a hét elején ismét folytatódhatott a Fiat 500L típusú autók gyártása.

Amint azt a Fiat szerbiai üzemének szóvivője a Telegraf portálnak is megerősítette, az alkatrészellátási problémák után, amelyek miatt a gyártás leállt, november 22-én a műszak a megszokott módon folytatódott.

"Az autóipar alkatrészhiánya jelenleg mindenhol jelen van a világon. Ezek mind a koronavírus következményei, ami visszatükröződik a globális piacra, sőt a miénkre is, és minden összefügg azzal, ami a koronavírus miatt történik. Korábban késések is voltak, de ma már határidőre működünk!” – mondta Sasa Djordjevic a gyár igazgatója.A gyár nem részletezte, hogy mely alkatrészekről hiányáról volt szó, de a globális történésekből ítélve feltételezhető, hogy az autógyártó cégeknél többnyire olyan alkatrészek hiányoznak, amelyeket igen távoli országokból, például Kínából szállítanak.

A gyártók világszerte csökkentik a termelést, mert hiányoznak a főbb alkatrészek, különösen a chipek. Szakértők világszerte azt jósolják, hogy jövőre is folytatódik ez a hiány, és a problémák tovább súlyosbodhatnak.

Egyes gyártóüzemekben már elkezdtek felhalmozódni a félkész autók készletei, így egyes gyártók kiegészítő felszerelés nélküli járművek értékesítését is megkezdték. Ezeket is meghirdetik az ügyfeleknek, amikor az alkatrészhiány miatt nincs elég jármű a kereskedők kínálatában.

Forrás: Telegraf
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk