Jönnek a Fiat Fiorino mentőautók

2020.06.18
A Fiat-Chrysler csoport elsőként Brazíliában kezdte meg a Fiat Fiorino Ambulância modell sorozatgyártását, melyet a hírek szerint minden márkakereskedőnél meg lehet majd vásárolni.Közismert, hogy az USA után Brazíliában okozza jelenleg a legnagyobb kihívást a koronavírus járvány. A helyi egészségügyi ellátó szerveknek óriási segítséget jelent, hogy a Fiat megkezdte a mentőautó modell sorozatgyártását a helyi piacra.A Fiat-Chrysler szóvivője szerint az új mentőautóból annyit képesek gyártani, amennyire igény mutatkozik. Az is nagyszerű hír a helyi piacon, hogy a speciális jármű a teljes márkakereskedői hálózatban elérhető lesz és szervizszolgáltatást is nyújt hozzá a Fiat-Chrysler.

Az új modell ára a helyi piacon igen méltányos, kb. 5,8 millió Forint, ami még Brazíliában is nagyon olcsónak számít.A jármű hátsó részét hő- és hangszigeteléssel teszik kényelmesebbé, a Fiorino korábbi raktérében mintegy 1,8 méter hosszú hordágy szállítására van lehetőség.

A mentőautó hátsó részében a beteg mellett még további két személy utazhat. Ez a rész LED-es világítást és külön szellőztető-rendszert is kap, a légkondicionáló viszont csak az utasfülkét fűti vagy hűti.A Fiat Fiorino Ambulância kizárólag csak fehér fényezéssel készül, elhelyeznek rajta megkülönbözető jelzést (villogó és sziréna), továbbá benzin vagy alkohol üzemmódban is működtethető, 1,4 literes, 88 lóerős EVO négyhengeres motor hajtja.

Forrás: Revista Auto Esporte
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk