Az EU döntése megvétózhatja a Fiat és a Peugeot egyesülési törekvéseit

2020.06.04
Az Autonews értesülései szerint az Európai Unió versenytörvényekkel foglalkozó jogászai igen csak aggályosnak tartják a Fiat és a PSA egyesülési terveit, mivel véleményük szerint ez több piaci szegmensekben is indokolatlanul nagy piaci részesedést eredményezne az így létrejövő óriás számára.

Bár az értesüléseket egyelőre sem a Fiat sem a Peugeot nem erősítette meg, úgy néz ki, hogy főként a kisebb méretű haszongépjárművek piaca sínylené meg ezt az egyesülést. Mint ismert, ezen a piacon a Fiat és a PSA által képviselt további márkák is igen erős piaci szereplőknek számítanak.


Szakértő elemzők szerint ez a folyamat ráadásul nem is egy igen könnyen megoldható probléma. Általában ilyenkor azt szokták követni, hogy a kérdéses részlegek egyikét egyszerűen eladják. Sajnos azonban ebben az ügyletben a teljes választékot is magába foglaló platform-stratégia miatt ez a megoldás tulajdonképpen kivitelezhetetlen.

Az 50 milliárd eurós ügylet EU-s versenyjogi elbírálására adott határidő 2020. június 17. Ekkor fog kiderülni, hogy milyen feltételeket fognak megszabni az üzlet megkötéséhez, és hogy ezeknek lesz-e bármilyen, komolyabb hatása, amely a fúzió létrejöttét akadályozhatja, vagy akár meg is hiúsíthatja.

Forrás: AutoNews


Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk