A Stellantis főnöke a cég első évét értékelte, melyben elismerte, hogy „nagyon sok munka vár még a cégre”

2022.01.20
A Stellantis főnöke, Carlos Tavares a cég első kereskedési évéről elmélkedett, 12 hónappal a Fiat Chrysler Automobiles és a Groupe PSA egyesülése után.

Az ügylet hivatalosan is lezárult tavaly pontosan ilyenkor, amelyet követően a Stellantis azonnal a világ egyik legnagyobb autógyártó cégévé vált.

Az amszterdami székhelyű csoporthoz ma már 18 autóipari márka tartozik, köztük az Alfa Romeo, a Fiat és a Peugeot is.

Az elmúlt 12 hónapban a Stellantis nagy hangsúlyt fektetett különféle modellcsaládjainak villamosítására. Bejelentették, hogy 2025-ig több mint 25 milliárd fontot fektetnek be villamosítási és szoftverstratégiákba a fenntarthatóbb technológiára való átállás érdekében.Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatója elmondta, hogy a cég „újfajta szellemiséget” adott az autós világnak, de elismerte, hogy még rengeteg munka áll előttük.

A Stellantis első évére emlékezve a következőket mondta: „Iparunk egy izgalmas új korszakba lépett, amelyet ügyfeleink egyre növekvő digitális életstílusa is táplál. Nem véletlen, hogy a Stellantis pontosan akkor született, amikor világunknak újfajta szellemiségre van szüksége, amely támogatja ezt az emberi kényszert azáltal, hogy mindenki számára tiszta, összekapcsolt, megfizethető és biztonságos mobilitási szabadságot biztosít."

A Stellantis hivatalosan is közöttünk van, a Groupe PSA és az FCA teljes egyesülését követően. A Stellantis palettáján megjelenő modellek között szerepel a Citroen C4, a Jeep Grand Cherokee, a Peugeot 308 új verziója, valamint a vadonatúj Maserati MC20 szuperautó is.

Globális finanszírozási tevékenységének megerősítése érdekében a vállalat megvásárolta a First Investors Financial Services-t, és partnerségeket írt alá számos egyéb fogyasztói finanszírozási szolgáltatóval.

Tavares hozzátette: "Sok munka áll még előttünk, de a Stellantis közösség jó úton halad, így a verseny folytatódik."

A cég hosszú távú stratégiai tervet készíti, amely hivatalosan 2022. március 1-jén jelenik meg.

Forrás: Car Dealer Magazine
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk