A legendás (Polski) Fiat 126-os formája ihlette a legújabb elektromos Fiat terveit

2020.05.05
A Fiat évek óta tiszteleg az 500-as modell retro megjelenése előtt, ideértve a közelmúltban bemutatott legújabb teljesen elektromos autót, az 500E-t is. A nosztalgia hullám jegyében most egy másik legendás modell, a 126-os renderelt tervei jelentek meg az interneten.


A Fiat 126-as 1972-ben debütált Olaszországban, akkor az 500-as felváltásaként, bár az 500-as valójában nem vonult vissza 1975-ig. A 126-os gyártása egészen az ezredfordulóig tartott, és addigra már több mint 4,7 millió példányt értékesítettek belőle a világon.

A jármű Lengyelországban lett különösen népszerű, ahol Polski-Fiat 126 néven került forgalomba, és így is terjedt el a kelet-európai piacokon. Olaszországban a 126-os Maluch becenevet kapott, ami angolul törpét jelent. Ezek a modellek igen népszerűek voltak a volt Jugoszláviában is, ahol a Zastava gyártotta hosszú éveken keresztül.Ezért sem furcsa az elképzelés, ha ilyen sikere volt a 126-osnak Európa szerte, akkor ezt a népszerűséget miért ne használná ki a Fiat a jövőbeni tervei során? Az 500e teljesen új elektromos platformját a 126-ba is tökéletesen integrálhatnák. A VW már bemutatta, milyen lehetőségek vannak egy elektromos platform felhasználásának különböző modellekben is.


A jármű grafikai tervezője most megálmodta, hogy is nézne ki az új, elektromos 126-os, és valljuk be, az eredmény csodálatos lett. Mint az eredeti, elegáns egyszerűséggel rendelkezik, de sokkal lágyabb vonalakat tartalmaz. Különösen lenyűgöző lehet a sziluett a modern LED-ekkel.

Igaz ez most még csak egy független grafikai terv, azonban a Fiatnak adhat egy szikrát ahhoz, hogy elgondolkodjanak az ötleten, végül is az új elektromos platform sokkal jobb befektetés lehetne a Fiat számára, ha egyidejűleg több járműbe is beépíthetnék.

Forrás: Motor1.com
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk