A Fiat-Chrysler a jövőben új motorokat épít a Jeep Compass terepjárókba

2020.05.08
A Fiat Chrysler Automobiles a Jeep-Compass új generációjának tervein dolgozik, az új széria várhatóan 2021 elején kerül bemutatásra. Most az interneten megjelentek a jármű erőátviteli lehetőségeire vonatkozó részletek.

A Brazíliából származó jelentés azt mutatja, hogy a Jeep Compass a dél-amerikai piacon egy vadonatúj 1,3 literes, turbófeltöltéssel rendelkező FireFly benzinmotort kap. Ez a soros, négyhengeres, közvetlen befecskendezésű motor 178 lóerős lesz és 285 Nm csúcsnyomatékot képes leadni.


A dízel változat továbbra is a 2,0 literes Multijet motor lesz, 167 lóerővel és 350 Nm-rel. A sebességváltó lehetőségek között szerepel egy hatfokozatú kézi, egy CVT egység (a benzin modellnél) és egy automatikus kilenc sebességű nyomatékváltó is.

A Fiat, úgy néz ki, átállhat a Brazíliában fejlesztett Firefly motorcsalád turbós tagjainak gyártására Európában is: az eddig használt 1,2 és 1,4 literes négyhengeres, illetve 900 köbcentis kéthengeres motorok helyére mindenütt az új 1 és 1,3 literes motorok kerülhetnek.


Az Európai piacra gyártott Jeep Compass benzines változatai eddig az 1,4 literes Fiat Multiair turbómotor 140 és 170 lóerős változataival voltak elérhetőek. Ezeket most a nagyobbik, négyhengeres, 1,3 literes Firefly motor turbós változatai válthatják.

Az is kiderült, hogy a Jeep új generációs modellje Indiában is piacra fog kerülni, így riválisa lehet a Toyota Fortuner, a Maruti Suzuki Vitara Brezza és a Hyundai Venue modelleknek. A Compass 2021 vége felé indulhat Indiában, míg a kompakt SUV megjelenése kérdéses.


Az új Compass esetében változnak a fényszórók, az első és a hátsó lökhárítók, valamint a hátsó lámpák, és várhatóan megkapja a frissített, 12,3” méretű kijelzővel rendelkező UConnect 5 infotainment rendszert is. A csomagban szerepelni fog az Amazon Alexa hangsegéd, az Android Auto és az Apple CarPlay is.

Az új Firefly motorokkal a Compass dinamikája átlagosnak mondható. Az alacsonyabb teljesítményű változattal 10,3 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra, és 192 km/h-s végsebességet érhet el. Az erősebb változattal 9,2 másodpercre és 199 km/h-ra javulhatnak az adatok.

Forrás: CarWale.com


Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk