A Fiat 500X Yacht Club Capri 2022 elejétől már megvásárolható vászontetővel, amit igaz senki sem kért, de mégis csak menő

2021.12.01
A Yacht Club Capri különleges kiadású modellje textil napfénytetővel, szatén borítással, fa műszerfallal várja leendő gazdáit 31 ezer euróért cserébe.

Az 500X már korábban is elég exkluzív volt ahhoz, hogy pusztán csak egy egyszerű SUV-nak nevezzük – talán az ára is közrejátszott abban, hogy a Fiat idén szeptemberig mindössze csak 980 darabot értékesített belőle –, és valljuk be, a 2022. elejétől megvásárolható különleges kiadású Yacht Club Capri modellből sem valószínű, hogy többet fognak eladni.A hajózási témájú modell a Sport verzió karosszériájára épül, ám számos előkelő elemet tartalmaz, amelyek 31 ezer euró fölé emelik a modell árát.

A Yacht Club Capri összes modellje Blu Venezia színű fényezést kap, és 18 hüvelykes kerekekkel szerelik fel, természetesen a színéhez illő részletekkel. A SUV lökhárítóin és a külső tükrökön lévő élénk szatén díszítések jól mutatnak a sötétkék festés mellett.Az 500X panorámatetője lecserélődött egy nagyobb nyílást biztosító, elektromosan működtethető szövettetőre. A Fiat által okosan Al-Fresco felsőnek nevezett szövettető 2022-re az olcsóbb Pop, Sport és Trekking modelleken is elérhető lesz, de a kék színű anyag kizárólag csak a Yacht Club Capri számára készült.

Ha az 500X külső változásai nem lennének elegendőek ahhoz, hogy jelezzék különlegességét, a SUV B-oszlopait egy különleges Yacht Club Capri jelvény díszíti. Az 500X belseje is frissítéseket kapott, beleértve az elefántcsont színű bőrkárpitot kék sávokkal, a gyönyörű sötét fából készült műszerfalat, valamint a fa és szatén díszítésű sebességváltó gombot.A Fiat számára nem idegenek a tengerészeti különleges kiadások. Európában az 500-as kisautót hasonló kivitelben kínálták, a Riva jachtépítő tervezési inspirációjával és márkajelzésével. Egy nagy teljesítményű 500-as Abarthot 2017-ben szintén a Riva ihlette dizájnnal szerelték fel, és csak 350 példány készült belőle.

Noha az 500X Yacht Club Capri közel sem olyan izgalmas, mint az azt megelőző 500 Abarth változat, új szövettetője és egyedi stílusa igen menő, és sokkal stílusosabbnak tűnik, mint számos szubkompakt SUV rivális. Hogy hányan találnak majd otthonra belőle, az még kiderül, mindenesetre ez a modell egy igazán kiváló választás.

Forrás: Car and Driver
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk