A Fiat 500 Electric eddig legyártott első kiadása már szinte majdnem elfogyott

2020.05.19
Az új Fiat 500E egy teljesen elektromos jármű. Már a megjelenése óta óriási a nyomás a cég felé az amerikai rajongók oldaláról, hogy a tengerentúlon is elinduljon az új modell értékesítése.

Luca Napolitano, az EMEA Fiat & Abarth Brands vezetője viszont legutóbbi nyilatkozatában úgy fogalmazott, hogy egyelőre ezen nincs mit gondolkodnia a cégnek, hiszen már Európában sem sokáig vesznek fel előjegyzéseket a modellre, hiszen az eddig legyártott példányokat már szinte mind eladták.


Az FCA ügyvezetője elmondta, hogy ezt a szériát eleve „La Prima” (Az első) megnevezéssel indították el, ez az elsődleges oka a korlátozott hozzáférhetőségnek.

Napolitano szerint minden Európai országban, 500 db. Fiat 500E-t terveztek szállítani. Ha csak a schengeni térséget vesszük figyelembe (az Európai Unió országai között nincs útlevél-ellenőrzés -, akkor ez 26 országot és 13 ezer db. elektromos 500-ast jelent.

Napolitano most májusban már 400 euróval magasabb alapárat említett, mint amit az FCA év elején közölt. Most már 37 900 € (40 877 USD) áron értékesítik a modellt – és a "La Prima" széria foglalója 500 € (539 $), amely visszatérítendő letét, ha a foglalót letevő személy mégsem jutna hozzá a modellhez.

A Napolitano által elmondott legutóbbi nyilatkozatokban mindezen túl em volt semmi új a Fiat 500E modellel kapcsolatban. Hatótávolsága 320 km a WLTP szabványok szerint, és akár 400 km is lehet, kizárólag csak városi vezetéssel.

Napolitano megemlítette azt is, hogy az új Fiat 500E modelleket "nyár után" kezdik el szállítani, ami ugyebár augusztus 31. utáni bármely napot jelenthet 2020. december 31-ig - ha csak az idei évet vesszük figyelembe.

Az Fiat 500 benzines változatainak árai, valamint a más piacokon érvényes Fiat 500 és 500E árak még nem jelentek meg.

Forrás: Fiat-Chrysler Automobiles (FCA)
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk