2023-ban kerül majd piacra az új elektromos Fiat Panda SUV

2022.01.18
A Fiat a Centoventi koncepción alapuló járműsorozat bemutatását tervezi – köztük egy új kompakt „Panda SUV” is piacra kerülhet.

A Fiat tervei között szerepel a „megfizethető villamosítási” termékoffenzíva. Az új elektromos modellek a tervek szerint már a következő öt éven belül bevezetésre kerülhetnek – és a bázis márkát, a Centoventi koncepción alapuló új elektromos 500-ast és egy sor praktikus jármű követheti, mely az olasz márka Stellanti vállalaton belüli növekedésének kulcsfontosságú pilléreivé válhat.

A Fiat vezérigazgatója, Olivier Francois a közelmúltban azt mondta, hogy ez a stratégia megváltoztatja cége felépítésének paradigmáit. Most az 500-as lesz a stílusközpontú kínálat a márka portfóliójában, míg a közelgő Centoventi-alapú modellek a kimondott praktikum jegyében úgy tűnik, hogy lemondanak az ütős stílusról.

Ezeknek az új belépő szintű járműveknek az ára is gazdaságos lesz, megőrizve a gyártási költségekre való kíméletlen összpontosítást, és ugyanazt a masszív karaktert, mint az 1980-as évekből származó eredeti Panda. Úgy tudni, hogy lesz egy „Panda” szupermini és egy új „Panda SUV”, de továbbiak is készülnek majd.Olivier Francois elmondta:Anagyobb, Panda hatású modellek használhatják majd a klasszikus Fiat jelvényeket.”. - majd folytatta:Ami biztos, hogy most lehetőségem van új nevet kitalálni, vagy a múlt valamely mesés nevéhez nyúlni. Inkább a második felé hajlok, mert tényleg vannak ilyen kedvező sablonok, nagyon sok elégedett vásárlóval.

Tehát csinálok egy B-szegmenst , és akkor egy új Punto lesz? Szuper Panda lesz? Nem tudom. Majd megtudjuk. Ami nagyon fontos, és ez az, amiben teljes elkötelezettségem van, az az, hogy első pillantásra nyilvánvalóan – még jelvény vagy márkajelzés nélkül is – Fiatként ismerjék fel.

A „Panda szupermini” tehát egy masszív, dobozos városi autó lesz – és ez lesz a legközelebbi dolog, amit a Fiat piacra dob a jelenlegi Panda után. Aztán lesz legalább egy, (de valószínűleg kettő) felnagyított modell, amely valószínűleg ugyanazt a Stellantis CMP architektúrát fogja használni, mint a Fiat új testvérmárkája, a Peugeot a 208-as és 308-as ferdehátúak alatt.

A fent említett „Punto” egy dobozos szupermini lehet, de a név utalhat a képen látható „Panda SUV”-ra is, amely az eredeti Centoventi koncepció kibővített kiterjesztése. Ez a jármű praktikusabb kitörési lehetőséget ad a Fiatnak a következő 500X-hez, és gyakorlatilag helyettesíti a nem annyira támogatott MPV-t.

A Fiat 2023-ra tervez bevezetni egy egyelőre még meg nem határozott SUV-ot, amely a lengyelországi Tichy gyárában készülne (jelenleg itt készül a régebbi 500-as és a Lancia Ypsilon is).

Az idén pedig a tervek szerint bemutatásra kerül az Alfa terepjáró, valamint egy kis Jeep is – ezek a cég CMP és e-CMP platformjait használják majd, hogy egyszerre benzines és elektromos meghajtást is kínáljanak.

Itt válogathatsz a készleten lévő Fiat modellek közül:


Forrás: AutoExpress
Oldalainkon HTTP sütiket használunk, a jobb működésért. További információk